Sådan redder vi 1300 kg pærer

40% af al frugt og grønt går til spilde hos landbruget på grund af overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Så da Eat Grim ledte efter en aftager til 1300 kg pærer, var vi ikke sene til at slå til. En italiensk leverandør havde nemlig fået 1300 kg pærer retur fra en dansk supermarkedskæde fordi farven var ”forkert”.

Som fødevareproducent er reduktion af madspild en essentiel del af vores daglige drift, og alle dele af virksomheden arbejder for at møde vores mål om at blive Co2-neutrale i 2025

Jesper Uggerhøj, CEO i Meyers

”Vi samarbejder med landmænd, fødevareproducenter, forskere og diverse aktører gennem hele fødekæden, men det holder aldrig op med at inspirere mig, når jeg oplever, hvordan vores eget personale finder nye og kreative måder at reducere madspild hver eneste dag, og det er pærerne fra Eat Grim et godt eksempel på ” forklarer Jesper Uggerhøj.

Alle pærer blev delt ud som frugt til alle vores frokostkunder på Sjælland sammen med den populære torsdagskage.

 

  • Sådan arbejder vi med at minimere vores madspild

    Mindre madspild – mindre CO2-udslip

    Vores bæredygtighedstanke

    Reduktion af madspild giver også et mindre klimaaftryk. Vi arbejder målrettet med at mindske madspild, eksempelvis gennem fire årlige målinger i Meyers Kantiner, der omsættes til indsatser for reduktion af serveringsspild, tallerkenspild og produktionsspild. Hertil kommer en række andre initiativer, herunder deltagelse i ”Danmark mod madspild”, en frivillig aftale, hvis mål er at halvere madspild i den danske fødevarebranche inden 2030.

    I samarbejde med Coop arbejder vi på at nedbringe antallet af kassationer, og vores bagerier samarbejder med YourLocal om, at naboerne kan afhente overskudsvarer. I Meyers Kantiner samarbejder vi med Too Good to Go om, at mad som er til overs fra frokosten, kan tages med hjem. Reduktion af madspild er en del af alle ansvarlige køkkenfolks daglige rutine, og vi arbejder altid på at finde nye måder at gøre det lidt bedre på.

    Læs mere

Om Eat Grim

Madspild er alene ansvarlig for 10% af verdens udledning af drivhusgasser. Siden 2018 har Eat Grims arbejdet for at mindske madspild ved at redde og levere kvalitetsråvarer, der kommer direkte fra gården. ”Grim Mad” betyder, at de redder frugter og grøntsager der kan se anderledes ud i form, størrelse og farve end det der er standard i supermarkedet.