Meyers Madhus har udviklet en stor digital opskriftsamling til Københavns Kommune. Samlingen på mere end 750 opskrifter skal hjælpe institutionerne – fra vuggestuer til plejehjem – med at lave klimavenlig, økologisk og velsmagende mad året rundt.
Københavns Kommune har sat et mål om 25% lavere CO2-aftryk fra de offentlige måltider inden 2025. Det er et ambitiøst mål, da de sidste manges års indsats allerede har gjort måltiderne grønnere og mere bæredygtige. Nu skal de mindre lavthængende frugter plukkes, og her bliver de nye opskrifter et vigtigt værktøj, ikke mindst ved at give inspiration til at følge sæsonerne og bruge flere af de grønne proteiner.
Velsmag i flere dimensioner
Opskrifterne er udviklet, så de passer til fem forskellige målgrupper i de københavnske institutioner og tilbud. Samtlige opskrifter er underkastet ernærings- og klimaberegninger. Sæsonernes gang og præferencer hos yngre og ældre borgere er blot nogle af de parametre, der er tænkt ind i hele samlingen. Det gør databasen til langt det mest omfattende projekt med opskriftudvikling nogensinde i Meyers (måske med undtagelse af Claus Meyers kogebog Almanak).
Direktør i Meyers Madhus, Peter Rønn-Petersen fortæller:
”Vi er glade og stolte over, at vi nu kan præsentere opskriftsamlingen, der skal være med til at inspirere mere end 1000 køkkener i Københavns Kommune. Vi tror på at projektet helt generelt kan bidrage til udviklingen af spisevaner, der er bedre for miljøet, klimaet og sundheden. Vi har næsten alle noget at lære i forhold til at give de grønne proteiner plads i vores måltider og i det hele taget arbejde med grøntsager og grøn velsmag på nye måder. Derfor er samlingen også gjort tilgængelig for alle, der savner inspiration til hverdagsmaden”.