Tilbage til opskrifter

Sous vide knoldselleri med spinat og valnødder

Sous vide knoldselleri er en super lækker form for "køderstatning", da den nemt giver en umamismag og konsistens a' la' kød. Derudover gør sous vide metoden det, at knoldsellerien beholder smagen af selve grøntsagen, da den ikke skylles ud med kogevandet. Retten kan serveres som en enkeltstående grøntret eller som tilbehør til f.eks. grillet gris eller svampe bygotto.

Sådan gør du

Fremgangsmåde sous vide knoldselleri

Grøntsagerne skylles, skrælles og skæres i mundrette stykker.

Alle ingredienser kommes i en vakuumpose og vakuumpakkes.

Tilbered knoldsellerien ved 84 grader i 50 minutter.

Sådan samler du retten

Tænd ovnen på 180 grader (over og under varme).

Kom den tilberedte sous vide knoldselleri i et fad med lagen fra vakuumposen. Tilsæt derefter 1 spsk. olie til knoldsellerien.

Sæt fadet ind i den 180 grader varme ovn i ca. 5-10 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og lad det afkøle let inden, at sellerien vendes med spinaten og toppes med krystalost samt valnødder.

Ingredienser

Ingredienser til sous vide knoldselleri

300 g knoldselleri
60 g æbler
1 tsk Meyers æblecidereddike
1 tsk røgsalt
40 g Meyers æblemost
3 g frisk timian

Resterende ingredienser

40 g valnødder (ristet og hakket)
1 stor håndfuld spæd spinat eller baby spinat
40 g krystalost f.eks. vesterhavsost
Koldpresset rapsolie